Viikon positiivisia ilman paremmuusjärjestystä:

-Funkan kanssa treffailut. Kaikki monet monituiset, joita on viikkoon mahtunut jo kolme.

-Lupiinin kanssa eilinen kahvittelu.

-Ruoanlaitto ja leipominen.

-Koulu. Erityisesti vaihtoehtoisten syventävien opintojen harjoittelupaikan (vika harjoittelu kentällä ennen valmistumista) saanti. Sain juuri sen mestan, jonne eniten halusin! Jippijaijee!

-Uudet vaatteet ja kengät. (Mastercard on vinkunut...laskua odotellessa...eheheh.)

-Toivon hiljainen herääminen Pikkusiskon suhteen.

-Päätös pitää kiinni omasta terveydestä vaikka kynsin ja hampain. En luovuta!

-Kissuudet.

Lumi pyyteli tuolla omassa kommenttilaatikossaan minulta tacolaatikon ruokaohjetta. Ajattelin tempaista nyt tähän väliin kaksikin samaan syssyyn. Molemmat henk.koht. suosikkeja ja helppoja valmistaa. Ei muuta kuin rohkeimmat kokeilemaan! Mitä sinä muuten meinaat kokata viikonloppuna?

Jauhelihatacolooda

400 g jauhelihaa
1 pss fajitas-maustetta
mustia kivettömiä oliiveja
valmista salsaa
valmista juustokastiketta (pussista tai purkista)
150g juustoraastetta
maustettuja tacolastuja

Ruskista jauheliha ja mausta fajitas-pussukalla ohjeen mukaan. Nestettä ei kannata lisätä kamalasti, vaan jauheliha saa jäädä kosteaksi, mutta ei kastikemaiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Lado kerros tacolastuja pohjalle ja sitten lastujen päälle kaikkia muita aineksia vuoron perään. Varo laittamasta liikaa salsaa ja juustokastiketta, etteivät tacolastut mene mössöksi uunissa. Pienet ripaukset sinne tänne riittää. Toista tämä niin monta kertaa kuin uunivuokaan mahtuu ja päällimmäiseksi ripottele loput juustoraasteesta. Laita koko komeus uuniin 200 asteeseen ja anna lämmetä niin kauan, että juusto sulaa kunnolla. Syö heti esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Kookosporkkanasosekeitto

1 pss porkkanoita
4 isoa jauhoista perunaa
1 iso sipuli
5 kynttä valkosipulia
1 vajaa tölkki kookosmaitoa (esim. Rainbow)
ripaus mustapippuria
suolaa oman maun mukaan
4-5 rkl thai sweet chili -kastiketta

Laita kuoritut ja paloitellut juurekset kattilaan veden sekaan keittymään. Juuresten poristessa leikkaa sipulit silpuksi ja kuullota pannulla. Lisää sipulisilppu kattilaan juuresten kanssa. Kun juurekset ovat kunnolla pehmeitä, kaada suurin osa nesteestä pois, mutta jätä nestettä kasvisten puoliväliin asti soseuttamista varten. Soseuta kasvikset tasaiseksi tahnaksi ja lisää mausteet sekä kookosmaito. Lisää vettä tarvittaessa, jotta keitosta tulee notkeaa.

Lauantaina olen menossa äidin kanssa kylpylään lillumaan ja sen jälkeen syömään. Jotain pientä hyvää tämän kaiken keskelle. Äidin kanssa on asiat jumitilassa. Ehkä saamme keskusteltua paremmin kasvokkain...

Rauhallista viikonloppua kaikille!

-Gata